Sosyal Bilgiler Test Çöz

Sosyal Bilgiler testleri ile öğrencilerin ekonomi, coğrafya, matematik ve doğa bilimleri ile ilgili farkındalıkların öğretildiği, kültürel farklılıkların dikkate aldığı, bilgiye dayalı, doğru karar verebilen sorumlu, dünü ve bugün anlayan, haklarını bilen, milli ve manevi değerlere saygılı, genel kültürü yüksek bireylerin yetiştirilmesi amaçlanır.  

  1. Birey ve Toplum
  2. Kültür ve Miras
  3. İnsanlar Yerler ve Çevreler
  4. Bilim Teknoloji ve Toplum
  5. Üretim Dağıtım ve Tüketim
  6. Etkin Vatandaşlık
  7. Küresel Bağlantılar

Sosyal bilgiler testlerinin kapsamı müfredat ve ders kitabı ile sınırlanmıştır. Sosyal bilgiler dersinde MEB’in belirlediği müfredatta hedeflenen davranış ve gelişmelerin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek amacı ile sosyal bilgiler testleri kullanılır. Bu testler sayesinde öğrenciler öğrendikleri konuları yapılandırması, ilişkilendirmesi ve eksik öğrendikleri konuları belirlemesi amaçlanır. Bu testler sayesinde öğrenciler konu ile alakalı ödevleri, araştırma, yazma, test, harita çizme, habersiz yapılan sınavlar, oyun temelli yarışmalar, deneme sınavları gibi sınıf ve dışında yapılan aktivitelerde başarı sağlarlar.

Öğrenciler, sosyal bilgiler testleri çözerek, kavram yanılgılarını ve eksik öğrenilen konularını tespit eder. 8. Sınıfta liselere geçiş için yapılan LGS sosyal bilgiler dersinin devamı olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru sorulmakta. Bu sorular Türkçe, İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile aynı anda yapılan sözel bölümde cevaplanmaktadır.  Soru kapsamlarında öğrencilerden tarihsel çıkarım ve yorum yapılan sorular sorulmaktadır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi için hazırlanan sorularda verilen bilginin analiz edilmesi, alan ve kavram bilgisinin ölçülmesi amaçlanır. Bunu yaparken ezberi bilgilerden daha çok olayların analiz edilmesi istenmektedir. Bu kapsamda sorulan soruları doğru çözebilmek için öncesinde bu yaklaşıma sahip test sorularını mutlaka çözmek gerekir. Türkçe dersi paragraf bilgisinde başarılı olan öğrenciler T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sorularını çözerken bir adım önde başlar.

Öğrenciler 1, 2 ve 3. Sınıfta hayat bilgisi 4, 5, 6 ve 7. Sınıfta sosyal bilgiler, 8. Sınıflarda T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersini görürler. Sosyal bilgiler dersinde eğitim öğretim dönemlerinde iki adet yazılı sınav uygulanır. Yazılı sınavda çoktan seçmeli testler ile öğretmenler öğrenci durumlarını kolayca belirler.  Sosyal bilgiler testlerini çözerken sorunun ne istediği tam olarak anlaşılmalıdır. Bilgiye dayalı sorular yeni nesil olarak kabul edilmez. Bu tür sorular genelde giriş soruları olarak kullanılır. Öğrencilerin sosyal bilgiler testlerinde başarılarını arttırmaları için kazanım testlerini çözdükten sonra yeni nesil soruları çözmeleri uygun olacaktır. Sosyal bilgiler müfredatı kendi içinde seneler ilerledikçe birbirini tamamlayan sarmal bir yapıya sahiptir.

MEB her sınıf düzeyinde cevap anahtarlı ve birden fazla fasikül çalışma kağıtları yayınlamaktadır. Bu dokümanlar Pdf olarak indirilip kullanılabilir. İçerisinde doğu yanlış, boşluk doldurma, eşleştirme ve test soruları yer almaktadır. Tüm bu eğitim içerikleri kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Google de meb fasikül diye aratılarak ders ve ünite seçimi yapılıp Pdf olarak indirilebilir. Cevap anahtarları dokümanların sonunda yer almaktadır.

MEB müfredatı ve kazanımlar dikkate alınmıştır. Sorular kolaydan zora, cevap anahtarlı, çözümlü, ünite ve konu kapsamlıdır. Her soruya ait kendi cevabınızı işaretleyince, sorunun doğru cevabını hemen görebilirsiniz. Sınav bitiminde, sınava giren öğrenciler ile sınav başarı durumunuzu karşılaştırabilirsiniz.

Sosyal bilgiler yazılı sınavlarında öğrencilerin yüksek not almaları için sınıf ve ünite seviyesine göre hazırlanan cevaplı ve çözümlü Sosyal bilgiler testleri çözmeleri faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu